Cursussen / Activiteiten

 

Cursussen:

  Bridgecursus voor beginners – inschrijven is helaas niet meer mogelijk, het maximum aantal cursisten is bereikt
Op donderdag 5 oktober 2017 start in Huize Theresia, Molenrijnselaan 48 in Vught een bridgecursus voor beginners. De cursus bestaat uit 25 lessen van 2,5 uur t.w. van 19.30 uur tot 22.00 uur. De lessen zijn gebaseerd op de lesmethode van Berry Westra Leer Bridge met Berry Westra deel 1 en 2.. Bridgedocent is Henk Rotman – tel. 06 14658989 – e-mail:  kneh60@gmail.com. Het inschrijfgeld voor de gehele cursus bedraagt € 180,– plus € 24,– voor de lesboekjes 1 en 2, over te maken op rek.nr. NL46RABO0147467454 t.n.v. de Stichting Bridge Promotie Vught o.v.v. ‘Beginnerscursus en eventueel boekje 1 en 2.. Het is mogelijk het inschrijfgeld in twee termijnen te betalen. Cursusdeel 1 wordt gegeven op: 5 / 12 / 19 en 26 oktober – 2 / 9 /16 / 23 en 30 oktober –  7 /14 en 21 december. Cursusdeel 2 op: 11 / 18 en 25 januari – 1 / 8 en 15 februari – 8 / 15 / 22 en 29 maart – 5 / 12 en 19 april. Na ontvangst van het inschrijfformulier en het verschuldigde cursusgeld bent u ingeschreven. Download hier het inschrijfformulier
  Opfriscursus 2017
Helaas is de Opfriscursus volgeboekt.
  Themalessen voor gevorderden 2017
Op onderstaande data worden op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur Themalessen gegeven in de Rode Rik, van Sonstraat 49 te Vught::16/9 vijfkaart hoog –  21/10 vechten om de deelscore – 11/11  reverse biedingen en de 2e biedronde – 09/12 het negatief doublet – 20/1 de vierde kleur – 17/2 het speelplan troef – 17/3 signaleren en 14/4 volgbiedingen met 2-kleurenhand. Inschrijving vindt plaats middels het inschrijfformulier dat u een dezer dagen kunt downloaden van onze site www.bridgevught.nl.. U kunt het inschrijfformulier ook bij de bridgedocent, Pim Mesker, aanvragen. U hoeft niet voor de hele serie in te schrijven, u kunt een keuze maken. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,– per les; het inschrijfgeld dient u over te maken op rek.nr. NL12 INGB 0668820527 t.n.v. W. Mesker. Na betaling krijgt u per mail een bevestiging van uw inschrijving. Nadere informatie via w.mesker@planet.nlof 073 6415284.
Inschrijfformulier: klik hier

Activiteiten:

  Zomeravond Bridge
Maandag 21 augustus jl. hebben we de Zomeravondbridge op een gezellige manier afgesloten. We zijn heel tevreden over de opkomst en hieruit blijkt dat bij veel bridgers de behoefte bestaat tijdens de zomerperiode door te spelen. De e-mailadressen van alle deelnemers zijn in ons bestand opgenomen en volgend seizoen ontvangen zij automatisch een uitnodiging. Graag wil ik Gerard Voermans, Henk Rotman en Therie de With bedanken voor hun geweldige assistentie.Jeanne Bettonvil
  Denksportcentrum
Zie rapport ‘Op weg naar een Denksportcentrum’.
lees meer…
  Inloopbridge
eind april 2017 is de Inloopbridge in de Rode Rik weer afgelopen; informatie over het nieuwe seizoen komt t.z.t. op de site te staan. 

  20e Bridge Drive Vught 2017 – zaterdag 26 augustus 2017

De uitslag van de 20e Bridge Drive Vught 2017 staat op de site; de foto’s volgen. De weergoden waren ons ook dit jaar weer goed gezind en van 09.00 uur tpt 10.00 uur konden de loopbriefjes en het bijbehorende toernooiboekje door 238 paren worden opgehaald. Het was weer een gezellige drukte rondom het Marktveld in Vught, die muzikaal werd omlijst door de Elbrimale. De Tombola, t.b.v. de Mini-/Jeugdbridge, heeft vele bridgers verrast met mooie door de Vughtse Middenstand geschonken cadeau’s. Na de prijsuitslag bleef het nog lange tijd gezellig druk op het Marktveld. Nogmaals dank aan de alle vrijwilligers en table officers; zonder hen is het niet haalbaar een dergelijke drive te organiseren. Ook de locaties nogmaals dank voor het gastvrije onthaal van de deelnemers.

Sponsors: Bossche Suites ‘s-Hertogenbosch / Van der Valk ‘s-Hertogenbosch/Vught / Hotel Asteria Venray / Claeren Risicobeheerders ‘s-Hertogenbosch / Bijnen Uitvaartbezorging Vught / Gevers Installatiebureau Vught  / Boulangerie Goossens Vught / AHV Bridge / Golfclub Vught en Copy Team ‘s-Hertogenbosch.

.Namen sponsors TOMBOLA:  Kees Tammens / Nederlandse Bridge Bond / Bloemenatelier Martin / Theater De Speeldoos / Apotheek Willekens / Hamers Electro / De Kaasstulp / Edelsmid Juul / Joep van Ham Herenmode / Jolie / Spijker / Gabriella / Den Otter Woninginrichting / Zoetelief / EP van Bavel / Discus Vught / Marinus Mode / Opaal / Vughtse Wijnkoperij / L’Autre Cote / Van Bokhoven Fiscaal / Jumbo Supermarkt / Albert Heijn Supermarkt / van der Steen Schoenen / Meer Haar & Stijl / De Sport Tijdschriften en Tabak.

 

 

 image Thuisbridge/Kofferbridge
Zoals u op de site kunt lezen is de opzet van de Thuisbridge/Kofferbridge enigszins gewijzigd en komen de uitslagen niet meer op de site te staan. Wij hopen dat de vele thuisbridgers, die de regio Vught telt, gebruik blijven maken van deze unieke speelmethode. Voor de regio Esch zijn wij  dringend op zoek naar een nieuw uitleenadres. Wie is bereid dit op zich te nemen? Het uitleenadres in Sint-Michielsgestel is per 1 januari 2018 komen te vervallen in verband met de geringe belangstelling.
Minibridge /Jeugdbridge
De stichting gaat op basisscholen in Vught minibridge lessen verzorgen voor de groepen 7 en 8. De scholen zijn enthousiast, nu de leerlingen nog. De leerkrachten brengen minibridge onder de aandacht van de jongens en meisjes van groep 7 en 8. De stichting rekent ook op steun van de ouders om ook thuis minibridge te spelen.  De introductie van minibridge voor de leerlingen is in het begin van het schooljaar. De minibridge lessen starten begin oktober 2017. De  leerlingen kunnen zo wennen aan het idee van minibridge. Er is een speciaal lesboek geschreven voor minibridge met veel aandacht voor het plezierelement van dit kaartspel, van deze denksport.  Al  na een paar lessen minibridge kun je beginnen met een vorm van competitie. Zowel voor eerstejaars als tweedejaars minibridgers is er in het  voorjaar een nationaal kampioenschap in Den Hommel (denksportcentrum NBB). Er nemen dikwijls meer dan honderd minibridge paren deel. Er  bestaat ook een minibridge scholenkampioenschap waar twee  minibridge paren van dezelfde school een team vormen. De ervaring die de Bridge Bond heeft opgedaan met minibridge heeft uitgewezen dat de start in groep 7 belangrijk is vanwege het opdoen van speelervaring en spelplezier bij die ervaring. De Nederlandse Bridge Bond geeft veel medewerking in de vorm van lesmateriaal en begeleidingscursus voor leraren, leraressen.  Er is een speciale “Handleiding Bridgeleraren Minibridge” uitgebracht door de Bridge Bond. De stichting gaat op zoek naar leraren/leraressen/ouders die de minibridge cursus willen geven aan de kinderen . We maken er iets moois van!
its-easy Oprichting Passantenclub ‘De Opening’

De Stichting Bridge Promotie heeft besloten een bridgeclub op te richten om minder ervaren bridgers te helpen zich verder te bekwamen in het bridgespel en het voor hen eenvoudiger te maken zich aan te sluiten bij een van de regionale bridgeclubs. Uit het vele contact met beginnende bridgers is de indruk ontstaan dat de stap naar het lidmaatschap van een bridgeclub vaak te groot is. De redenen hiervoor zijn o.a. het verschil in speeltempo en het kennisniveau, hetgeen vaker leidt tot het afhaken van de bridger. Door lid te worden van deze nieuwe club worden de leden geleidelijk aan vertrouwd gemaakt met een hoger speeltempo, krijgen zij les over bepaalde bridgethema’s en maken zij zich een aantal praktische zaken eigen, zoals de puntentelling, het omgaan met bridgemates etc. Zo kunnen zij ervaren wat bridgen in clubverband inhoudt. Op de speelavonden zijn ervaren bridgers aanwezig voor eventuele vragen. Na een jaar staan de leden voor de volgende keuze: – lid worden van een reguliere bridgeclub  – als groep een eigen bridgeclub oprichten – of nog een jaar lid te blijven van deze Passantenclub. De Opening houdt haar clubavonden in woonzorgcentrum Theresia, Molenrijnselaan 48 in Vught op donderdag van 19.30 uur tot 23.00 uur in de periode van 7 september t/m 14 december 2017 en van 11 januari 2018 t/m 3 mei 2018. De contributie bedraagt € 45,– voor 2 x 15 avonden. Inmiddels hebben zich zoveel cursisten voor deze Passantenclub aangemeld, dat we op dit moment het maximum aantal deelnemers hebben bereikt. Verdere informatie kunt u opvragen bij Henk Rotman, Oude Vlijmenseweg 227, 5223 GM ‘s-Hertogenbosch –  e-mail: kneh60@gmail.com.

Herhaalde oproep:  wij zoeken ervaren bridgers, die bereid zijn deze beginnende bridgers te begeleiden; mocht u hierin interesse hebben dan kunt u contact opnemen met Henk Rotman, 06 14658989.