Activiteiten

 Logo Novalis 1 februari 2020 is de volgende editie

Informatie volgt in het najaar.

5e Vughtse Bridge Battle op zaterdag 1 februari 2020
Geen zwaarden, geen harnas maar met kaarten als team strijden tegen andere teams.
Bij de Vughtse Bridge Battle is het voor ieder duidelijk aan het eind van de ronde.
Je hebt verloren en druipt af om tegen een ander team in een nieuwe ronde strijd te leveren. Of je hebt gewonnen en met het hoofd in de nek ga je naar het volgende slagveld om weer strijd te leveren.
Als je een team tegenkomt waar je eerder tegen gestreden hebt dan is de zoete smaak van revanche of een nieuwe overwinning bedwelmend.
  Zomeravond Bridge 2019
Ook in 2019 wordt er een zomeravond bridge georganiseerd.  De gegevens van alle deelnemers zitten in ons systeem en u ontvangt volgend jaar dan ook op tijd de informatie over de zomerbridge 2019. Ook wordt hier kenbaarheid aan gegeven op onze site en in het huis-aan-huisblad ‘Het Klaverblad’. Voor verdere informatie: projectgroep Zomeravondbridge Jeanne Bettonvil – betto041@ziggo.nl
  InloopbridgeOp dinsdagmiddag in de Rode Rik 2.0, van Sonstraat 49a te Vught. Er is vrije inloop.

Aanmelden kan vanaf 13.15 uur, er wordt gespeeld van 13.45 uur tot 15.30 uur.

  22e Bridge Drive Vught 2019

Op zaterdag 31 augustus a.s. vindt de 22e editie van de Bridge Drive Vught plaats. Op de startpagina van de site vindt u vanaf heden het inschrijfformulier met verdere info over de wijze van inschrijven. De deelnemers van 2017/2018 hebben afgelopen week een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Ook de regionale bridgeclubs zijn op de hoogte gesteld. Een persbericht verschijnt deze week in het Klaverblad. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u terecht bij de de  projectleider Gerard Voermans – gerardvoermans@gmail.com.

Op 31 augustus hopen we veel bekende en nieuwe gezichten te zien.

 image Thuisbridge/Kofferbridge
De opzet van Thuisbridge/kofferbridge gaat veranderen. Wij zoeken hiervoor vrijwilligers en uitleenadressen. Binnenkort hopen we u verder te informeren.
Minibridge /Jeugdbridge
De stichting gaat op basisscholen in Vught minibridge lessen verzorgen voor de groepen 7 en 8. De scholen zijn enthousiast, nu de leerlingen nog. De leerkrachten brengen minibridge onder de aandacht van de jongens en meisjes van groep 7 en 8. De stichting rekent ook op steun van de ouders om ook thuis minibridge te spelen.  De introductie van minibridge voor de leerlingen is aan het begin van het schooljaar.  De  leerlingen kunnen zo wennen aan het idee van minibridge. Er is een speciaal lesboek geschreven voor minibridge met veel aandacht voor het plezierelement van dit kaartspel, van deze denksport.  Al  na een paar lessen minibridge kun je beginnen met een vorm van competitie. Zowel voor eerstejaars als tweedejaars mini-bridgers is er in het  voorjaar een nationaal kampioenschap in Den Hommel (denksportcentrum NBB). Er nemen dikwijls meer dan honderd minibridge paren deel. Er  bestaat ook een minibridge scholenkampioenschap waar twee  minibridge paren van dezelfde school een team vormen. De ervaring die de Bridge Bond heeft opgedaan met minibridge heeft uitgewezen dat de start in groep 7 belangrijk is vanwege het opdoen van speelervaring en spelplezier bij die ervaring. De Nederlandse Bridge Bond geeft veel medewerking in de vorm van lesmateriaal en begeleidingscursus voor leraren, leraressen.  Er is een speciale “Handleiding Bridgeleraren Minibridge” uitgebracht door de Bridge Bond. De stichting gaat op zoek naar leraren/leraressen/ouders die de minibridge cursus willen geven aan de kinderen . We maken er iets moois van!