Activiteiten

 Logo Novalis 4e Vughtse Bridge Battle
Geen zwaarden, geen harnas maar met kaarten als team strijden tegen andere teams.

Bij de Vughtse Bridge Battle is het voor ieder duidelijk aan het eind van de ronde.
Je hebt verloren en druipt af om tegen een ander team in een nieuwe ronde strijd te leveren. Of je hebt gewonnen en met het hoofd in de nek ga je naar het volgende slagveld om weer strijd te leveren.
Als je een team tegenkomt waar je eerder tegen gestreden hebt dan is de zoete smaak van revanche of een nieuwe overwinning bedwelmend.

U wordt met uw team ontvangen met koffie en gebak om 10:00 uur één van de gastvrije locaties rond het Marktveld. Na de loting gaat U naar de 1 van de verschillende horeca locaties in de directe omgeving om in een ronde van 5 spellen uit te maken wie de sterkste bridgers zijn (Aangepaste Pattonbridge Telling). U speelt als team van 4 spelers tegen een ander team van 4 bridgers. De uitslag van iedere ronde bepaalt waar u de volgende battle moet strijden.
De winnaar gaat op een hoger niveau strijden, de verliezer krijgt een herkansing op een lager niveau.

Rond 16:00 uur is het sterkste team doorgedrongen tot de hoogste trede van het slagveld Daar wordt gestreden om de eindoverwinning. De andere teams proberen nog hun hard bevochten plek veilig te stellen in de laatste ronde. Rond 17.00 is het winnende team bekend en volgt de prijsuitreiking onder het genot van een hapje en drankje.

• Opgeven door aanmelding via de website www.bridgevught.nl, betaling via iDeal.
• Bedenk een pakkende naam voor je team
• Inschrijfgeld: € 80,00 per team
• Opgave is mogelijk tot uiterlijk 27 januari
• Bij de drive is een lunch inbegrepen
• Informatie bij Henk Rotman tel nr 06-14658989

 

  Afsluiting Zomeravond Bridge 2018
Maandag 20 augustus jl. hebben we de zomerbridge op een gezellige sfeer afgesloten met een groot aantal trouwe bezoekers. 12 maandagen lang hebben we onder tropische temperaturen onze bridgeliefde kunnen botvieren in de mooie locatie van de Stichting Novalis aan de Industrieweg in Vught. Wij als organisatie hebben versteld gestaan van het grote aantal bridgers, dat  iedere maandag opnieuw de weg naar Novalis kon vinden, ondanks de hoge temperaturen. We hebben bijna alle maandagen met 2 lijnen van 6 tafels kunnen spelen en het is zelfs een keer voorgekomen dat we de boodschap ‘het is vol’ moesten verkopen. Maar daar was begrip voor, we hebben natuurlijk een bepaalde capaciteit aan tafels. De bestelde drankjes werden op een heel vriendelijke manier naar de tafels gebracht met daarbij een lekkere zoute knabbel. Al met al kunnen we spreken van een zeer succesvolle zomeravondbridge, maar zeker ook met veel gezelligheid. Reden voor ons als team om volgend jaar de zomerbridge 2019 weer te organiseren. Uiteraard werd de slotavond afgesloten met een bedankje en prijsjes voor de deelnemers op de 1e plaats, het dichtst bij de 50% en de deelnemers, die de poedelprijs in ontvangst mochten nemen. De gegevens van alle deelnemers zitten in ons systeem en u ontvangt volgend jaar dan ook op tijd de informatie over de zomerbridge 2019. Ook wordt hier kenbaarheid aan gegeven in het huis-aan-huisblad ‘Het Klaverblad’.Alle deelnemers nogmaals bedankt voor de gezelligheid en tot volgend jaar.Namens de projectgroep Zomeravondbridge Jeanne Bettonvil – betto041@ziggo.nlGEVONDEN: op bovengenoemde slotavond is er een dames zonnebril blijven liggen van het merk Ray-Ban in een bruin hoesje. Heb de bril mee naar huis genomen; mocht iemand hem missen stuur dan even een mailtje naar mij.
  Inloopbridge

Informatie over seizoen 2018/2019 komt t.z.t. op de site te staan. 

  21e Bridge Drive Vught 2018

Zoals u op de startpagina kunt lezen hebben we de 21e bridgedrive op 25 augustus jl. met een heel tevreden gevoel kunnen afsluiten. Het maximum aantal paren van 238  hebben we op 14 verschillende locaties kunnen onderbrengen, waaronder het prachtige raadhuis van de gemeente Vught en Kasteel Maurick. Na enkele jaren van afwezigheid werden alle deelnemers in de 1e speellocatie verrast met het overheerlijke gebak van Patisserie De Rouw en was de vertrouwde IJscokar ook weer terug op het Marktveld. Het was een mooi gezicht om de deelnemers met een ijsje in de hand van de ene naar de andere locatie te zien lopen. De ontvangst in Theater De Speeldoos verliep vlekkeloos en ook de prijsuitreiking rond 17.45 uur vond daar plaats omdat de weergoden ons af en toe verrasten met een flinke regenbui en we het risico niet konden nemen de prijsuitreiking op het Marktveld te laten plaatsvinden. De afsluiting werd opgevrolijkt door gezellige liedjes, gezongen door de bekende troubadour Jan van der Heijden. Fons van Bokhoven sprak namens de Stichting Bridge Promotie Vught een dankwoord uit naar de organiserende projectgroep, onder leiding van Gerard Voermans. Bij deze willen wij nogmaals onze dank uit spreken naar de 16 table officers, zonder table officers geen bridgedrive! wij hopen dat wij volgend jaar weer een beroep op hen mogen doen. Ook dank aan onze sponsors, Vughtse Middenstand en horeca-gelegenheden. Wij hebben jullie allemaal heel hard nodig. Volgend jaar vindt de Bridge Drive Vught 2019 plaats op zaterdag 31 augustus. Ruimschoots van tevoren wordt hier publiciteit aan gegeven en ontvangen de deelnemers van dit jaar automatisch een uitnodiging.,

Tot volgend jaar 31 augustus – projectleider Gerard Voermans en zijn team

 image Thuisbridge/Kofferbridge
De opzet van Thuisbridge/kofferbridge gaat veranderen. Wij zoeken hiervoor vrijwilligers en uitleenadressen. Binnenkort hopen we u verder te informeren.
Minibridge /Jeugdbridge
De stichting gaat op basisscholen in Vught minibridge lessen verzorgen voor de groepen 7 en 8. De scholen zijn enthousiast, nu de leerlingen nog. De leerkrachten brengen minibridge onder de aandacht van de jongens en meisjes van groep 7 en 8. De stichting rekent ook op steun van de ouders om ook thuis minibridge te spelen.  De introductie van minibridge voor de leerlingen is aan het begin van het schooljaar.  De  leerlingen kunnen zo wennen aan het idee van minibridge. Er is een speciaal lesboek geschreven voor minibridge met veel aandacht voor het plezierelement van dit kaartspel, van deze denksport.  Al  na een paar lessen minibridge kun je beginnen met een vorm van competitie. Zowel voor eerstejaars als tweedejaars mini-bridgers is er in het  voorjaar een nationaal kampioenschap in Den Hommel (denksportcentrum NBB). Er nemen dikwijls meer dan honderd minibridge paren deel. Er  bestaat ook een minibridge scholenkampioenschap waar twee  minibridge paren van dezelfde school een team vormen. De ervaring die de Bridge Bond heeft opgedaan met minibridge heeft uitgewezen dat de start in groep 7 belangrijk is vanwege het opdoen van speelervaring en spelplezier bij die ervaring. De Nederlandse Bridge Bond geeft veel medewerking in de vorm van lesmateriaal en begeleidingscursus voor leraren, leraressen.  Er is een speciale “Handleiding Bridgeleraren Minibridge” uitgebracht door de Bridge Bond. De stichting gaat op zoek naar leraren/leraressen/ouders die de minibridge cursus willen geven aan de kinderen . We maken er iets moois van!