Activiteiten

 Logo Novalis DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN, OP ZATERDAG 1 FEBRUARI 2020 IS DE VOLGENDE EDITIE

4e Vughtse Bridge Battle op zaterdag 2 februari 2019
Geen zwaarden, geen harnas maar met kaarten als team strijden tegen andere teams.
Bij de Vughtse Bridge Battle is het voor ieder duidelijk aan het eind van de ronde.
Je hebt verloren en druipt af om tegen een ander team in een nieuwe ronde strijd te leveren. Of je hebt gewonnen en met het hoofd in de nek ga je naar het volgende slagveld om weer strijd te leveren.
Als je een team tegenkomt waar je eerder tegen gestreden hebt dan is de zoete smaak van revanche of een nieuwe overwinning bedwelmend.U wordt met uw team ontvangen met koffie en gebak om 10:00 uur één van de gastvrije locaties rond het Marktveld. Na de loting gaat U naar de 1 van de verschillende horeca locaties in de directe omgeving om in een ronde van 5 spellen uit te maken wie de sterkste bridgers zijn (Aangepaste Pattonbridge Telling). U speelt als team van 4 spelers tegen een ander team van 4 bridgers. De uitslag van iedere ronde bepaalt waar u de volgende battle moet strijden.
De winnaar gaat op een hoger niveau strijden, de verliezer krijgt een herkansing op een lager niveau.Rond 16:00 uur is het sterkste team doorgedrongen tot de hoogste trede van het slagveld Daar wordt gestreden om de eindoverwinning. De andere teams proberen nog hun hard bevochten plek veilig te stellen in de laatste ronde. Rond 17.00 is het winnende team bekend en volgt de prijsuitreiking onder het genot van een hapje en drankje.• Opgeven door aanmelding via de website www.bridgevught.nl, betaling via iDeal.
• Bedenk een pakkende naam voor je team
• Inschrijfgeld: € 80,00 per team
• Opgave is mogelijk tot uiterlijk 27 januari
• Bij de drive is een lunch inbegrepen
• Informatie bij Henk Rotman tel nr 06-14658989


  Zomeravond Bridge 2019
Ook in 2019 wordt er een zomeravond bridge georganiseerd.  De gegevens van alle deelnemers zitten in ons systeem en u ontvangt volgend jaar dan ook op tijd de informatie over de zomerbridge 2019. Ook wordt hier kenbaarheid aan gegeven op onze site en in het huis-aan-huisblad ‘Het Klaverblad’.

Voor verdere informatie: projectgroep Zomeravondbridge Jeanne Bettonvil – betto041@ziggo.nl

  Inloopbridge

Informatie over seizoen 2018/2019 komt t.z.t. op de site te staan. 

  22e Bridge Drive Vught 2019

In 2019 vindt de Bridge Drive Vught 2019 plaats op zaterdag 31 augustus. Ruimschoots van tevoren wordt hier publiciteit aan gegeven en ontvangen de deelnemers van dit jaar automatisch een uitnodiging.

 

 image Thuisbridge/Kofferbridge
De opzet van Thuisbridge/kofferbridge gaat veranderen. Wij zoeken hiervoor vrijwilligers en uitleenadressen. Binnenkort hopen we u verder te informeren.
Minibridge /Jeugdbridge
De stichting gaat op basisscholen in Vught minibridge lessen verzorgen voor de groepen 7 en 8. De scholen zijn enthousiast, nu de leerlingen nog. De leerkrachten brengen minibridge onder de aandacht van de jongens en meisjes van groep 7 en 8. De stichting rekent ook op steun van de ouders om ook thuis minibridge te spelen.  De introductie van minibridge voor de leerlingen is aan het begin van het schooljaar.  De  leerlingen kunnen zo wennen aan het idee van minibridge. Er is een speciaal lesboek geschreven voor minibridge met veel aandacht voor het plezierelement van dit kaartspel, van deze denksport.  Al  na een paar lessen minibridge kun je beginnen met een vorm van competitie. Zowel voor eerstejaars als tweedejaars mini-bridgers is er in het  voorjaar een nationaal kampioenschap in Den Hommel (denksportcentrum NBB). Er nemen dikwijls meer dan honderd minibridge paren deel. Er  bestaat ook een minibridge scholenkampioenschap waar twee  minibridge paren van dezelfde school een team vormen. De ervaring die de Bridge Bond heeft opgedaan met minibridge heeft uitgewezen dat de start in groep 7 belangrijk is vanwege het opdoen van speelervaring en spelplezier bij die ervaring. De Nederlandse Bridge Bond geeft veel medewerking in de vorm van lesmateriaal en begeleidingscursus voor leraren, leraressen.  Er is een speciale “Handleiding Bridgeleraren Minibridge” uitgebracht door de Bridge Bond. De stichting gaat op zoek naar leraren/leraressen/ouders die de minibridge cursus willen geven aan de kinderen . We maken er iets moois van!