Cursussen

Opfriscursus Bridge 2019

Deze cursus is door overweldigende belangstelling helemaal volgeboekt. Inschrijven is dus niet meer mogelijk.

De komende zomer organiseert de Stichting Bridge Promotie Vught wederom een opfriscursus boekje 1 en 2, gebaseerd op het door de Nederlandse Bridge Bond geadviseerde systeem ‘Standaard hoog’, met daarin de vijfkaart hoog en de zwakke 2. Oude, maar nog steeds actuele, kennis wordt opgefrist; over nieuwe ontwikkelingen in de basiscursus wordt u bijgepraat. Na afloop van de cursus bent u weer helemaal bij de tijd. De onderwerpen zijn:

  • De opening van één in een kleur
  • Het speelplan SA en snijden
  • Het speelplan troef en het tegenspel
  • Het informatie doublet en het volgbod
  • De zwakke 2 en de 3- openingen
  • De 1SA-opening.

Deze opfriscursus wordt op maandagavond 15, 22, 29 juli en 5, 12, 19 augustus gegeven in Novalis, Industrieweg 9c in Vught van 19.30 uur tot 22.00 uur.
Het cursusgeld bedraagt € 45,00. Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden of u kunt het aanvragen per e-mail bij de docent:  Pim Mesker gediplomeerd bridgedocent Nederlandse Bridge Bond..

  Bridgecursus voor beginners 2019
In oktober 2019 gaat bij voldoende belangstelling weer een beginnerscursus Bridge van start.
its-easy Passantenclub ‘De Opening’
Vers van de cursus of al jaren bridgen in de huiskamer en de stap naar een “echte” club is te groot? Kom spelen bij Passantenclub “De Opening”. Onder deskundige begeleiding kunt u kennis maken met de mores van een bridgeclub. U speelt in competitieverband 6 ronden van 3 spellen in een half uur. Bij onzekerheid over bieden of afspelen kunt u een begeleider om raad vragen. De indeling van de avond en de scoreverwerking is vergelijkbaar met die op een club, ook geldt een afmeld-regeling. In 2019 hopen we, bij voldoende aanmeldingen, hiermee verder  te gaan.
Als voorproefje zal er op donderdag 11 april a.s. een inloop worden gehouden bij Huize Theresia (in het restaurant) te Vught. Inloop tot 19.30 u, kosten 2,- p.p.
  Themalessen voor gevorderden 2018/2019 Er worden 8 themalessen voor gevorderden georganiseerd op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur in de Rode Rik, van Sonstraat 49 in Vught. De bridgedocent is Pim Mesker.

15/9 – de zwakke twee en de zwakke sprongvolgbiedingen: elk systeem hoort een zwakke 2 te bevatten. wanneer open je met een zwakke 2, wat is ervoor nodig en hoe gaat het bieden verder? hoe verdedig je tegen een zwakke 2?  13/10 – slem bieden en controlebiedingen: wanneer mag je aan slem denken? je leert het stappenplan slembieden, waar controlebiedingen een onderdeel van zijn. 10/11 – communicatie: technieken om jouw communicatie met de dummy te behouden en om de communicatie van de tegenpartij te verbreken. 8/12 uitkomen: uitkomen tegen een troefcontract en tegen SA-contracten. met welke kleur (je langste of je kortste) en met welke kaart? wanneer kom je met troef uit? en als partner geboden of gedoubleerd heeft? welke kleur kies je dan? kom je nooit in de kleur van de tegenpartij uit? 19/1 – het informatiedoublet: alles wat je over het informatiedoublet moet weten. wat voor informatiedoubletten zijn er zoal? wanneer is een doublet informatief en hoe gaat het bieden verder na een informatiedoublet? 16/2 – het 1 SA-complex: uitgebreide behandeling uit de Bridge Bond Specials.Stayman, ook met zwakke handen, Jacoby voor de hoge en de lage kleuren, hoe bied je met een 5-4 of een 5-5 in de hoge kleuren? – 16/3 – de sterke 2-openingen: in ‘standaard vijfkaart hoog’zijn er nog maar 2 sterke openingen, 2 klaveren en 2 SA. hoe pakken we dat aan?  13/4 – het speelplan SA en snijden: een goede bridger kijkt vooruit en maakt een plan, dan kom je niet zo vlug voor verrassingen te staan. tevens worden op een overzichtelijke manier de snijfiguren behandeld, zorg dat je ze kunt dromen. Klik HIER voor het inschrijfformulier

Inschrijven via het inschrijfformulier op deze site (u kunt het inschrijfformulier ook bij Pim Mesker aanvragen – w.mesker@planet.nl).