Cursussen

  Bridgecursus voor Gevorderden 2019
Deel 1 van de beginnerscursus nadert zijn eind. De inschrijving voor de gevorderdencursus is geopend, deze sluit naadloos aan op het eerste deel van Contract 5-kaart hoog. De cursus start donderdag 10 januari 2019 in het restaurant van Huize Theresia, Molenrijnselaan 48 in Vught. De cursus bestaat uit twee delen van 12 lessen; de lessen duren van 19.30 uur tot 22.00 uur. Na het afronden van de lessen is het mogelijk door te stromen naar Passantenclub ‘De Opening’ om langzaam aan te wennen aan het spelen in clubverband. De cursus wordt gegeven door Henk Rotman, bridgedocent NBB, tel.nr. 06 14658989.e-mail: kneh60@gmail.com .Voor de lessen wordt gebruik gemaakt  van de methode Contract 5-kaart Hoog van Jacques Barendregt. Het cursusgeld bedraagt € 90,00 per 12 lessen exclusief lesmateriaal. De boekjes zijn op de eerste les aan te schaffen voor € 15,00 per deel. Inschrijven gaat via het online inschrijfformulier.
  Bridgecursus voor beginners 2018
Bridgen is een activiteit voor jong en oud, het wordt wereldwijd beoefend en overal volgens dezelfde regels. Als je jong begint kun je uitgroeien tot een wereldtopper; begin je op een wat latere leeftijd, dan kun je op heel veel plaatsen gezellig een kaartje leggen. Er is altijd wel ergens een bridge kroegentocht, een fiets bridgedrive of een andere bridge bijeenkomst. Om iedereen dit mooie spel bij te brengen starten wij op donderdag 4 oktober 2018 in Huize Theresia, Molenrijnselaan 48 in Vught een bridgecursus voor beginners. De cursus bestaat uit twee delen van 12 lessen; de lessen duren van 19.30 uur tot 22.00 uur. Na het afronden van de lessen is het mogelijk door te stromen naar Passantenclub ‘De Opening’ om langzaam aan te wennen aan het spelen in clubverband. De cursus wordt gegeven door Henk Rotman, bridgedocent NBB, tel.nr. 06 14658989.e-mail: kneh60@gmail.com .Voor de lessen wordt gebruik gemaakt  van de methode Contract 5-kaart Hoog van Jacques Barendregt. Het cursusgeld bedraagt € 90,00 per 12 lessen exclusief lesmateriaal. De boekjes zijn op de eerste les aan te schaffen voor € 15,00 per deel. Inschrijven gaat via het online inschrijfformulier.
its-easy Passantenclub ‘De Opening’
Vers van de cursus of al jaren bridgen in de huiskamer en de stap naar een “echte” club is te groot? Kom spelen bij Passantenclub “De Opening”. Onder deskundige begeleiding kunt u kennis maken met de mores van een bridgeclub. U speelt in competitieverband 6 ronden van 3 spellen in een half uur. Bij onzekerheid over bieden of afspelen kunt u een begeleider om raad vragen. De indeling van de avond en de scoreverwerking is vergelijkbaar met die op een club, ook geldt een afmeld-regeling.

In 2019 hopen we, bij voldoende aanmeldingen, hiermee verder  te gaan.

  Opfriscursus Bridge 2018
De komende zomer organiseert de Stichting Bridge Promotie Vught wederom een opfriscursus boekje 1 en 2; dit jaar voor het eerst gebaseerd op het door de Nederlandse Bridge Bond geadviseerde systeem ‘Standaard hoog’, met daarin de vijfkaart hoog en de zwakke 2. De onderwerpen zijn: het speelplan SA en snijden, het speelplan troef en het tegenspel, het informatie doublet en het volgbod, de zwakke 2 en de 3-openingen, de 1 in een kleur opening, de 1 SA opening en slem bieden. De opfriscursus wordt op maandagavond gegeven in de Rode Rik, van Sonstraat 49 in Vught van 19.30 uur tot 22.00 uur op de volgende data: 16, 23, 30 juli en 6, 13, 20 augustus. Bridgedocent is Pim Mesker, gediplomeerd bridgedocent NBB. Het cursusgeld bedraagt € 40,–. Het inschrijfformulier, met daarin opgenomen de wijze van betalen, kunt u aanvragen per e-mail bij de docent: w.mesker@planet.nl.Note: inmiddels is de Opfriscursus vol geboekt.
  Themalessen voor gevorderden 2018/2019

Er worden 8 themalessen voor gevorderde georganiseerd en wel op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur in de Rode Rik, van Sonstraat 49 in Vught. De bridgedocent is Pim Mesker.

15/9 – de zwakke twee en de zwakke sprongvolgbiedingen: elkl systeem hoort een zwakke 2 te bevatten. wanneer open je met een zwakke 2, wat is ervoor nodig en hoe gaat het bieden verder? hoe verdedig je tegen een zwakke 2?  13/10 – slem bieden en controlebiedingen: wanneer mag je aan slem denken? je leert het stappenplan slembieden, waar controlebiedingen een onderdeel van zijn. 10/11 – communicatie: technieken om jouw communicatie met de dummy te behouden en om de communicatie van de tegenpartij te verbreken. 8/12 uitkomen: uitkomen tegen een troefcontract en tegen SA-contracten. met welke kleur (je langste of je kortste) en met welke kaart? wanneer kom je met troef uit? en als partner geboden of gedoubleerd heeft? welke kleur kies je dan? kom je nooit in de kleur van de tegenpartij uit? 19/1 – het informatiedoublet: alles wat je over het informatiedoublet moet weten. wat voor informatiedoubletten zijn er zoal? wanneer is een doublet informatief en hoe gaat het bieden verder na een informatiedoublet? 16/2 – het 1 SA-complex: uitgebreide behandeling uit de Bridge Bond Specials.Stayman, ook met zwakke handen, Jacoby voor de hoge en de lage kleuren, hoe bied je met een 5-4 of een 5-5 in de hoge kleuren? – 16/3 – de sterke 2-openingen: in ‘standaard vijfkaart hoog’zijn er nog maar 2 sterke openingen, 2 klaveren en 2 SA. hoe pakken we dat aan?  13/4 – het speelplan SA en snijden: een goede bridger kijkt vooruit en maakt een plan, dan kom je niet zo vlug voor verrassingen te staan. tevens worden op een overzichtelijke manier de snijfiguren behandeld, zorg dat je ze kunt dromen. Klik HIER voor het inschrijfformulier

Inschrijven via het inschrijfformulier op deze site (u kunt het inschrijfformulier ook bij Pim Mesker aanvragen – w.mesker@planet.nl).